Jätevesisuunnittelu

 

Biojussi tarjoaa haja-asutusalueiden jätevesisuunnittelua koko Suomen alueelle yhteistyökumppaneidemme kautta avaimet käteen -pakettina.

 

 

Jätevesisuunnittelua tarvitaan silloin kun jätevesijärjestelmää saneerataan tai uusitaan. Tällaiset kohteet tarvitsevat aina toimenpide- tai rakennusluvan. Jätevesisuunnittelumme sisältää aina kiinteistökäynnin, jotta löydetään paras ja kustannustehokkain järjestelmä kohteelle. Autamme myös valitun järjestelmän hankinnassa, asennuksessa, käytössä ja huollossa.

 

Tiesittekö, että jätevesisuunnittelusta voitte saada myös kotitalousvähennyksen!

 

r

Suomessa paljon keskustelua herättänyt jätevesiasetus ja siitä kohtuullistettu versio tuli voimaan 3.4.2017. Asetus täsmentää ympäristönsuojelulain 16 luvun pykäliä jätevesien käsittelystä ja johtamisesta viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla. Asetusta järkevöitettiin ja lievennyksiä tuli esimerkiksi iäkkäämmille ihmisille. Tiukimmat vaatimukset asetus tuo rantatonteille. Asetuksen perimmäiset tavoitteet ovat kuitenkin hyvät: suojella luontoa, vesistöjä ja pohjavesiä sinne määräänsä enempää kuulumattomilta aineilta, kuten fosforilta ja typeltä . Säädökset menevät siis pääasiassa kiinteistön sijainnin mukaan, jolloin vesistön tai pohjavesialueeen läheisyys vaikuttaa vaatimuksiin.

Jätevesi asetus ja sen vaatimukset koskee kiinteistöä, jos:

  • talon rakennuslupa on ennen vuotta 2004, ja sillä on jätevesijärjestelmä, joka ei täytä nykysääntöjä
  • kiinteistö on enintään 100 metriä vesistöstä tai meren läheisyydestä tai pohjavesialueella
  • kiinteistö on yli 100 metriä vesistön tai meren läheisyydestä tai pohjavesialueen ulkopuolella, jätevesijärjestelmä pitää kunnostaa vasta seuraavan ison remontin, kuten vesikäymälän rakentamisen yhteydessä

Jätevesijärjestelmän uusimiselle oli määräaika eli 31. lokakuuta 2019. Asetus asettaa kuitenkin vain vähimmäisvaatimukset, eli kunta voi määrittää myös tiukempia vaatimuksia.

Jätevesiasetus ei koske kiinteistöjä, jos:

  • kiinteistön rakennuslupa on myönnetty vuonna 2004 tai sen jälkeen (koska talossa pitää olla jo säännökset täyttävä käsittely)
  • kiinteistössä on vain kantovesi ja kuivakäymälä eli huussi eikä jätevesistä aiheudu pilaantumisen vaaraa (paitsi jos kunnan ympäristönsuojelumääräyksissä alueella on ankarammat vaatimukset)
  • kiinteistö liitetään viemäriverkostoon
  • kiinteistön omistaja on syntynyt ennen 9. maaliskuuta 1943

Ota meihin yhteyttä, niin hoidetaan teille vedenpitävä suunnitelma!