fbpx

Kiinteistökompostori

4.500,00

Kierrätä maatuva jäte syntypaikassaan ja säästä samalla energiaa, kustannuksia, aikaa ja ympäristöä. Kompostoiminen on entistäkin helpompaa Biojussin avulla!

Biojussi Kiinteistökompostori on oiva ratkaisu biojätteen käsittelyyn laitoksille, yrityksille, taloyhtiöille ja kotitalouksien yhteiskäyttöön! Kompostoi biojätteestä ravinteikasta kompostimultaa!

Toimitusaika Kiinteistökompostorille on n. 2-3 viikkoa.

Osasto:

Kuvaus

Toimintaperiaate:
Kiinteistökompostorissa on kaksi suursäkkiä, joissa biojäte kompostoituu ja varastoituu. Biojäte tuodaan astiassa kompostoriin ja kuiviketta lisätään noin puolet jäte-erän määrästä. Kompostikuivike sitoo hajua ja nestettä sekä pitää massan ilmavana. Kompostimassaa on hyvä välillä hieman möyhentää, jolloin lisätyt biojätteet sekoittuvat kuivikkeen ja pohjamassan kanssa. Kun toinen kiinteistökompostorin suursäkeistä täyttyy, käännetään kiinteistökompostorin kannet ja alkaa toisen suursäkin täyttö. Kansien käännössä täyttöluukku siirtyy luonnollisesti uuden suursäkin kohdalle. Täyttynyt säkki saa rauhassa kompostoitua kiinteistökompostorissa. Kun toinenkin suursäkki on täynnä, kompostoitumaan jätetty suursäkki nostetaan pois kompostorista ja kompostorin täyttö jatkuu taas tältä puolelta.

Kompostoriin kuuluu kuivikeastia ja nestesäiliö. Kuvikesäiliö on kätevästi täyttöluukun lähettyvillä, joten kuivikkeen lisääminen on helppoa. Jos komposti tuntuu kuivalta, nestesäiliöstä saatavalla kompostinesteellä voidaan hieman kosteuttaa kompostimassaa. Kiinteistökompostorin säännöllisellä täytöllä taataan biojätteen tasainen kompostoituminen. Laite on hyvin eristetty ja se toimii ympäri vuoden.

Täysi säkki nostetaan etukuormaajalla tai vastaavalla menetelmällä kiinteistökompostorista. Kompostin tuotoksen tulee jäähtyä 2-3kk ennen kun se voidaan sekoittaa multaan tai käyttää katteena. Suursäkki voidaan helposti tyhjentää pohjalenkin avulla. Kun valmis kompostoitunut suursäkki on paikassa, johon se halutaan tyhjentää, nostetaan pohjalenkistä, jollon säkki kääntyy ylösalaisin ja tyhjenee. Uudelleenkäytettävät kestosäkit ovat oikein käytettynä kestäviä ja pitkäikäisiä

Kenelle? Kiinteistökompostori sopii esimerkiksi 3-20 kotitalouden yhteiskäyttöön, yrityksen tai yhteisön suurempien biojätemäärien käsittelyyn tai vaikkapa päiväkodin, vanhainkodin tai sairaalan biojätteiden kompostointiin kuohkeaksi ja hyödylliseksi kompostimullaksi. Se toimii siis monenlaisessa tapauksessa ja monenlaisessa kohteessa ekologisena ratkaisuna, eikä biojäte ole enää tämän jälkeen ongelmajätettä!

Reilunkokoisen lämpökompostorin tyhjennysväli on useita kuukausia. Tähän vaikuttaa kuitenkin kompostorin käyttäjämäärä ja ulkoilman keskimääräinen lämpötila. Kun suursäkki on täynnä, se nostetaan kuljetettavaksi loppukäyttäjälle tai kompostoitunut materiaali otetaan omaan käyttöön. Kompostin tuotoksen tulee jäähtyä 2-3 kk, jonka jälkeen se voidaan sekoittaa multaan tai käyttää katteena.

Biojussi Kiinteistökompostorissa on kaikki hyvän kompostorin ominaisuudet:

  1. Eristetty rakenne, saattolämmitys ja lämmönkerääjäkansi takaavat ympärivuotisen toiminnan
  2. Komposti on riittävän suuri ja se on piilotettu osin maan sisään
  3. Kompostorin riittävä hapensaanti on varmistettu ilmakanavilla
  4. Kompostori ja suursäkki on helppo tyhjentää
  5. Kompostin tuotos saadaan hyötykäyttöön esim. luomutilalle tai omaan puutarhaan
  6. Siisti ja helposti asennettava – voidaan sijoittaa lähes mihin vaan
  7. Ei aiheuta hajuhaittoja oikein käytettynä

Kompostoituminen

Kompostointi on orgaanisen keittiö- ja puutarhajätteen muuttamista maatumisen avulla ravinnerikkaaksi maa-ainekseksi. Kompostissa pieneliöt, kuten bakteerit, sienet ja lierot, tekevät omaa työtään eli hajottavat eloperäistä jätettä. Työn tuloksena vapautuu vesihöyryä, hiilidioksidia, ravinteita ja lämpöenergiaa – ja tietenkin hyvää multaa. Biojussi lämpökompostorissa varmistetaan sopiva lämpötila ja hapensaanti vuoden ympäri ja näin saavutetaan biojätteen nopeampi hajoaminen. Tehokas kompostoituminen vaatii riittävästi happea ja ravinteita, kosteutta ja lämpöä. Hyvä komposti on ilmava ja hajuton – mätänevä tunkio on hapeton ja haiseva.

Tekniset tiedot

– Tilavuus: 2,77 m³ (täyttötilavuus 2,5 m³)
– Säkin paino nostettaessa max. 1000 kg
– Kokonaispaino n. 200 kg
– Korkeus 1,4 m
– Leveys 1,98 m
– Täyttökorkeus maasta 1 m
– Lämpömittari
– Kuivikesäiliö ja nestekaivo
– Ilmayksikkö
– 2 kpl pohjasta tyhjenevää suursäkkiä
– 2 kpl kompostointimöyhentimet
– 1 vuoden takuu osille

– Polypropeenikuoret ja pohja
– Kannen väri harmaa, rungon värin voit valita
polyuretaanimaaleista RAL-värikartan mukaan
– Seinäeriste solumuovi 30mm
– Kansieriste EPS tai SUP 50mm

Asenus-, käyttö- ja huolto-ohje

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje:
BioJussi_kiinteistökompostori_asennus ja kayttoohje 092017
Esite:
BioJussi_Kiinteistökompostori_esite_0917

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kiinteistökompostori”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *